Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 iunie 2011

TCD-PNȚCD îl susține pe Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor pentru primăria Chișinăului

TCD-PNTCD isi exprima sprijinul categoric pentru Dorin Chirtoaca in turul doi de scrutin pentru functia de primar al Chisinaului si indeamna locuitorii acestui oras sa faca alegerea pro-europeana si pro-romaneasca pe care au facut-o si acum patru ani. Dorin Chirtoaca a afirmat foarte clar in repetate randuri ca este roman, iar victoria sa trebuie sa fie scopul pentru toti cei care simt romaneste, indiferent de formatiunea politica din care fac parte.

Salutam si gestul facut de Vlad Filat care a retras candidatul PLDM la primaria Chisinaului din cursa si a anuntat ca il sprijina pe Chirtoaca, contribuind astfel la o victorie intr-o lupta extrem de dura. Doar printr-o colaborare foarte stransa intre fortele democratice poate fi invins blocul PCRM, un partid al nostalgicilor comunisti care nu sunt si nu pot fi democrati si europeni, acestia tinand pe loc multi ani Republica Moldova. Cerem institutiilor statului roman dar si autoritatilor altor state democratice sa monitorizeze atent alegerile din turul doi, astfel incat vointa poporului din Republica Moldova sa nu fie viciata de posibile incercari de fraudare.

Este momentul ca legaturile fratesti dintre tarile noastre sa fie consolidate, pentru ca in Basarabia exista un numar mare de cetateni care simt romaneste. Cei care doreau sa inventeze o falsa identitate, de moldoveni, distincta de cea romaneasca, vor suferi o infrangere clara. Cerem de asemenea institutiilor abilitate ale statului din Republica Moldova, inclusiv serviciilor de informatii, sa declanseze o ancheta serioasa cu privire la aceste alegeri locale, anuntarea in pripa a victoriei lui Dodon dupa asa-zisa numarare a 99% din voturi fiind foarte probabil o incercare de fraudare a alegerilor din partea comunistilor.

Asociatiile care au monitorizat alegerile au sesizat un numar urias de nereguli, Promo-Lex atentionand ca fiecare al patrulea alegator a fost influentat cum sa voteze fie de observatori, fie de concurenti electorali. In aceste conditii, consideram ca fiind irelevant faptul ca o parte insemnata a electoratului a votat pentru PCRM, aceasta nefiind optiunea reala a cetatenilor Republicii Moldova, ci doar o optiune conjuncturala, cauzata de presiuni. Exemplul Chisinaului este demn de urmat si pentru Romania, pentru ca acest oras este condus astazi de un primar tanar care a castigat cu voturile tinerilor.

Invitam pe aceasta cale toti tinerii sa se implice activ in viata politica pentru ca interesele lor sa fie sustinute, atat in Republica Moldova, cat si in Romania. Consideram ca si Bucurestiul, si alte orase importante din tara au nevoie de o reforma radicala in ceea ce priveste atitudinea autoritatilor locale fata de tineri, iar acest lucru nu se poate intampla fara ca tineretul sa fie reprezentat la cel mai inalt nivel in primarii.

Preluat din Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu