Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 mai 2011

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Legea Capitalei

Legea Capitalei, care stabileşte în principal desfiinţarea primăriilor de sector şi alegerea consilierilor generali prin vot uninominal, va fi adoptată prin procedura angajării răspunderii Guvernului în Parlament.

Surse din coaliţia de guvernământ afirmă că PDL vrea neapărat adoptarea acestei legi, singura modalitate de a evita circuitul parlamentar fiind angajarea răspunderii Guvernului.

Din câte se pare, PDL s-a oprit asupra variantei cu primarii de sectoare aleşi din rândul consilierilor generali, la rândul lor aleşi prin vot uninominal. Calculele PDL arată că, împreună cu procentele UNPR (via Neculai Ontanu), ale partidului lui Dan Diaconescu şi, eventual ale PRM, şi-ar putea asigura majoritatea în viitorul CGMB, putând astfel controla tot bugetul Capitalei, indiferent dacă Sorin Oprescu mai câştigă un mandat.

Varianta aflată în atenţia PDL este ca asumarea să aibă loc la începutul sesiunii parlamentare din toamnă. Explicaţia este că în acest fel ţin în şah şi USL, care încă nu poate da drumul la sondajele pentru candidaţii la Bucureşti, întrucât nu ştie dacă vor mai fi sau nu candidaţi pentru primăriile de sector.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu